Altshauseni hírek

Az altshauseni lap is hírt adott az augusztus 20-ai bicskei városi eseményekről, melyen polgármesteri kitüntetésben részesült Gottfried Bettenmannn és Wendelin Gelzenlichter:

Az írás magyar fordítása:

Kis küldöttség látogatása partnervárosunkban, Bicskén

A Magyar Nemzeti ünnep alkalmából meghívást kapott kis küldöttségünk Altshausenből Bicskére, partnervárosunkba. Mint mindig, mindent tökéletesen szerveztek, és a magyarok széleskörű programot kínáltak.

Csúcspontja a hosszú évek óta partnerkapcsolatunkat kísérők kitüntetése volt. A partnerkapcsolat keretében szerzett érdemeiért Gottfried Bettenmannt és Wendelin Gelzenlichtert Bicske városa kitüntette.

A díszoklevél és kis ajándék átadása előtt szó szerint a következő hangzott el:

„Bicske Város Önkormányzata Gottfried Bettenmannnt és Wendelin Gelzenlichtert Altshausen és Bicske közötti partekapcsolat elmélyítéséért több évtizede tartó áldozatos munkájuk elismeréseként a polgármester kitűntetésében részesíti.”

Gottfried Bettenmann egyike Altshausen és Bicske közötti partnerkapcsolat hajtóerejének. Már a 90-es évek kezdetén, mint tűzoltóparancsnok sokat tett azért, hogy ez a kapcsolat kialakuljon. Az Altshauseni Tűzoltóság több alkalommal segítette a Bicskei Tűzoltóságot kisejtezett eszközökkel.

Mint a partnerkapcsolati bizottság tagja, de privát emberként is kereste és megtalálta a segítség lehetőségét, a támogatást és ennek barátságnak kiszélesítését és elmélyítését.
1993-ban került sor az első ifjúsági és gyermekcserére. Ő és felesége Inge asszony látták el a vendégeket a Tűzoltóság épületében. Ettől az esztendőtől mindig segítenek a küldöttségünk elszállásában és ellátásában.

Wendelin Gelzenlichter 1990 óta támogatja partnerkapcsolatunkat. Eleinte feleségével, azután egyedül lakásában szállást biztosított a magyar gépkocsivezetőknek. A szívélyes fogadtatáshoz hozzátartoztak Berta Gelzenlichter ízletes vacsoraspecialitásai. Az évek során több mint 50 gépkocsivezető számára nyújtottak szállást.

Wendelin Gelzenlichter kedvenc időtöltése öreg kerékpárok javítása. Nem sajnálta az időt, munkát, pénzt sem minél több kerékpárt megjavítására és rászoruló bicskei embereket megajándékozására. Így több mint 600 kerékpárt hozott Bicskére, többek között a Gyermekotthon, Egyház, Tűzoltóság és város számára. A partnerkapcsolat érdekében végzett több mint 30 éves önfeláldozó munkájukért végtelen hálát érzünk Gottfried Bettenmann és Wendelin Gelzenlichter iránt.

Az Önkormányzat kitüntetésükhöz mindkettőjüknek gratulál és hasonlóan nagyon hálás elkötelezettségükért, amelyet Bettenmann és Gelzenlichter urak partnerkapcsolatunknak szentelnek és ezzel, jó példával járnak elől. Reméljük, ez még hosszú éveken át így folytatódik, és egyszerűen azt mondjuk „Isten áldja meg őket”.