Átvehető a gáz-vagy távfűtéstől eltérő fűtőanyagot felhasználók természetbeni juttatása Bicskén

Bicskén már megkezdődött a korábbi téli rezsicsökkentésben nem részesült, a vezetékes gáz- vagy távfűtéstől eltérő fűtőanyagot felhasználó háztartások egyszeri, természetbeni támogatásának kiosztása, jóllehet a jogszabály erre 2019. december 15-éig ad lehetőséget az önkormányzatok számára.

A Kormány még tavaly júniusban döntött a téli rezsicsökkentés kiegészítéseként arról, hogy a vezetékes gáz- vagy távfűtéstől eltérő fűtőanyagot használók 2018. október 15-éig jelenthetik be írásban - készpénzre nem váltható - igényüket a helyi önkormányzatoknál.

Bicske Város Önkormányzatához lakcímenként összesen 331 db érvényes igénybejelentés érkezett, melyből 305 db tűzifára, 9 db szénre, 4 db PB gázpalackra, 12 db brikettre és 1 db fűtőolaj igénylésre vonatkozott.

A jogosultak kiértesítése levélben megtörtént, így már igénybe vehetik az általuk kérvényezett fűtőanyagot 12.000 Ft erejéig.

A brikettet és a pb gázpalack cseréjét a Farmer Center Kft-nél (2060 Bicske, Szent István u. 86.), a szenet pedig a Szabó Tüzelő - Építőanyag Kft-nél (2060 Bicske, Szent István út. 127.) lehet átvenni azok nyitvatartási idejében. A tűzifát a 2060 Bicske, Kossuth u. 60-62. szám alatt lévő telephelyen hétfőtől csütörtökig 10 és 14 óra között, míg pénteken 10 és 13 óra között lehet kézhez kapni.

A támogatás összege a szállítási költséget nem tartalmazhatja a vonatkozó kormányhatározat alapján, így az minden esetben a jogosultat terheli.