Bálavár, bálalabirintus és bálaszépségverseny
Fotó: Ivanics Imre
Fotó: Ivanics Imre
Fotó: Ivanics Imre
Fotó: Ivanics Imre

Sok család a kedvezőtlen időjárás ellenére is kilátogatott a Hősök terére, hogy részt vegyen Bicske Város Önkormányzatának Szent Mihály-napi rendezvényén.

A reggeli órában kisbíró adta hírül a városban, hogy megkezdődött a sokadalom, majd traktorok vonultak végig látványosan Bicske utcáin.

Az immár negyedik éve megrendezésre kerülő hagyományőrző rendezvényt Pálffy Károly polgármester nyitotta meg, majd a Kossuth téren felállított nagyszínpadon gyermek előadások vették kezdetüket.

Nagy sikert aratott a bálákból felépített vár és labirintus a kicsik körében, de az állatsimogatóban sem maradtak kényeztetés nélkül a jószágok.

A meghirdetett, játékos parasztolimpia vetélkedőn idén is a Kapcsolat Központ győzött, de a többi 5 csapat  (a Csokonai Vitéz Mihály Általános Iskola, a 188. Shvoy Lajos Cserkészcsapat és a Bicskei Barátság Nyugdíjas Klub 2-2 csapata) is derekasan helytállt. A délután folyamán Bálint Istvánné alpolgármester kihirdette a Bicske a Virágzó Város és a Legszebb konyhakertek pályázatok győzteseit, illetve átadta a bálaszépségverseny elismerő okleveleit is . A napot Varga Miklós egy órás koncertje, és a pásztortűz meggyújtása zárta.