A Bicskéért Elismerő Oklevél idei kitüntetettje

Bicske Város Önkormányzat Képviselő-testülete a 275/2017. számú határozata alapján Bicske város érdekében végzett kiemelkedő tevékenysége, példaértékű munkássága elismeréséül „Bicskéért Elismerő Oklevél” kitüntetést adományozott Horváth Péterné nyugdíjas pedagógus részére.

Horváth Péterné 1927-ben született Budapesten, december 4-én ünnepli 90. születésnapját. 

Gyermekkorát és iskolai tanulmányait katonagyerekként édesapja vezénylési helyein töltötte, népiskolai tanítói oklevelét Budapesten szerezte 1948-ban.

Ez év szeptemberében el is kezdte tanítói munkáját a Bicskei Általános Iskolában, ahol sok kisgyermeknek segített elsajátítani az olvasást, az írást és a számtan alapműveleteit.

Horváth Péterné kezdő tanítóként még 50-60 fős osztályokban oktatott. Abban az időben a fűtést még vaskályha szolgáltatta az iskolában, amelybe a tanulók otthonról hozták a fát. Horváth Péterné még tanított háromlábú tábla és saját készítésű szemléltető eszközök segítségével, az írást pedig pennával oktatta. 

Horváth Péternének számos kitüntetéssel ismerték el pályafutását. Kiváló munkájáért miniszteri elismerésben részesült, míg nyugdíjba vonulásakor, 1983-ban szolgálat emlékérmet kapott.

1998-ban átvehette aranydiplomáját, 2009-ben gyémántdiplomáját, 2013-ban pedig vasdiplomáját.

Nyugdíjas évei elején a bicskei nyugdíjas pedagógusok közösségében tevékenykedett, és továbbra is figyelemmel kísérte az iskolák tevékenységét.

Az utóbbi pár évben visszavonult, életéről visszaemlékezéseket ír 6 unokája és 9 dédunokája számára. Szívből gratulálunk!