Díjat kapott a Bicskei Védőnői Szolgálat
Az elismerésben részesült védőnőket a szakmai felügyeletet biztosító, Schweininger Józsefné és a munkáltató, Szabó Ágnes fogja közre.

A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara (MESZK) Fejér megyei területi szervezete, a Magyar Védőnők Egyesülete, valamint a Fejér Megyei Kormányhivatal népegészségügyi főosztálya szervezésében június 15-én rendezték meg a Védőnők Napját Székesfehérváron. Ez alkalomból adták át a „Kiváló védőnő” díjakat, amelyek közül egy Bicskére került.

Bokorné Sike Erika, a MESZK megyei elnöke hangsúlyozta, hogy a védőnők rendkívüli munkát végeznek az egész országban, 102 éve nyújtanak segítséget a legfontosabb életszakaszokban: a gyermekvárás alatt, az újszülött fogadásakor, támogatják a családokat a gyerekek óvodába, iskolába menetelénél.

Petrin László, a kormányhivatal főigazgatója emlékeztetett arra, hogy a védőnők 1915, azaz a jogelőd Országos Stefánia Szövetség megalakulása óta jelen vannak mind az alap-, mind a szakellátásban. Megjegyezte, hogy a védőnői szolgálat hivatalosan is hungarikumnak számít, hasonló csak Finnországban létezik.

A rendezvényen a Fejér Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya kiváló védőnői elismerésben részesítette az Egyesített Családsegítő és Gondozási Központ- Kapcsolat Központ Védőnői Szakmai Egységének területi és iskolavédőnőit, Molnárné Bagi Ágnest, Vargáné Ángyás Gabriellát, Erdeiné Perjési Noémit és Melnek Tibornét.