Gyepmesteri feladatok, elérhetőségek

A befogott kutyák a törökbálinti menhelyre kerülnek

Bicske Város Önkormányzata - mind a lakosság, mind pedig a kutyák érdekében - felszámolta és megszüntette a Bicskei Gazdasági Szervezet (BGSZ) telephelyén az ebrendészeti telepet.

Ugyanakkor a gyepmesteri feladatokat, mint kötelező ellátandó feladatot, a továbbiakban is biztosítania kell a városban, ezért írásbeli megállapodás alapján a befogott kóbor kutyák a jövőben a törökbálinti székhelyű Zöldsziget Állatvédő Baráti Kör által üzemeltetett Zöldsziget Állatmenhelyre kerülnek.

A gyepmesteri feladatokat a korábbiaktól eltérően tehát már nem a Bicskei Gazdasági Szervezet látja el, ezért mind a kóbor, mind az elveszett ebek esetében Tuncsik Józsefet (Tel: 20/972-8231) vagy Kincses Imrét (Tel: 70/626-7378) kell keresni telefonon.

A befogott chip nélküli kutyákat azonnal elszállítják Törökbálintra, míg a chippel rendelkezőeket legfeljebb két munkanapig őrzik a BGSZ telephelyén. Azért van szükség a kétnapos határidőre, hogy a chippel ellátott kutya gazdájának ne kelljen azonnal egy másik településre mennie az elveszett állatért.

A törökbálinti telepen a beszállított kutyák - a jogszabályi előírásoknak megfelelően - 14 napig megfigyelésre a gyepmesteri telepre kerülnek, majd ezt követően kerülnek át a menhelyre.

A gyepmesteri telep és a Zöldsziget Állatmenhely (honlap: http://zoldsziget-allatmenhely.hu, e-mail cím: zoldszigetinfo@gmail.com) egy helyen, Törökbálint külterületén, az Iparos út, budaörsi temető mellett, a Nyereg utca 1-ben található. A telep minden nap (kivéve vasárnap) látogatható 12 és 16 óra között, elveszett kutyák előzetesen leegyeztetve, más időpontban is átvehetők. A kutyák 2-3 és 4-5 férőhelyes kennelekben vannak elhelyezve fedett helyen, ám van több kifutó is, ahová felváltva kiengedik őket. A telepen az állatok – a telep mérete miatt is – jobb körülmények között élhetnek, mint Bicskén a Kossuth u. 60-62. szám alatt.