GYŰJTÉS A KÁRPÁTALJAI 'ELFELEJTETT' GYERMEKEKNEK

Az Ercsi Református Gyülekezet tavasszal gyűjtést indított a kárpátaljai Beregszász és Nagyszőlős kórház gyermekosztálya elfelejtett, árva kis lakói és a beregszászi bentlakásos óvoda számára.

Tessely Zoltán miniszterelnöki biztos, országgyűlési képviselő az önkormányzatok felé irányuló támogatásra hívó, a gyülekezet mellé álló felhívásával most újra útjára indult az adománygyűjtés.

A mostani gyűjtés egyrészt szól a kórházi gyermekosztályokon (Nagyszőlős, Beregszász, Ungvár) felejtett gyermekekről, másrészt az oda például alultápláltság miatt bekerülő, de amúgy családban élő babákról is. Természetesen továbbra is kerül felajánlás a beregszászi bentlakásos óvodába és a szolyvai gyermekotthonba is.

A gyűjtés helyszíne most is az Ercsi Református Parókia - Ercsi, Dózsa György út 32.
Telefon: 0625/492-318, illetve egész nap: 0670/350-9394

A szervezők az alábbi felajánlásokat várják köszönettel:

- koraszülött babákra/kisebb súlyú babákra való bébiruhák (44-50-es méret)
- újszülött babaruhák (56-68-as méret)
- lepedők, törölközők, textil pelenkák
- tápszer, kiemelten fontos lenne refluxos, illetve koraszülött babák számára használható

- tejpép, bébiétel, bébi ital, babaápolók (hiszen ezek fogyóeszközök), pelenka (ebből is a kis méretek jönnének jól), popsitörlő, babatea, anyatej serkentő tea

- gyermek vitaminok

- Normaflore, Nurofen

- színes falmatricák, faliképek

- az óvodába műanyag tányér, evőeszköz, pohár

- magyar nyelvű 1.osztályos olvasókönyvek
- tartós élelmiszer az óvoda számára (kivéve tejtermék és húsárú) pl.:rizs, só, cukor, liszt, olaj, kakaó, konzervek, búzadara, hajdina, tészták, dzsemek, lekvárok, gabonapehely, müzli, gyermek fogkefe és fogkrém, kispohár.... a lista egyénileg bővíthető
- kézi orrszívók, kézfertőtlenítő, szappan, gumikesztyű

Szülészetek számára:

- szülés utáni egészségügyi betétek (és bármi, ami egy szülészeten lévő várandós vagy már a szülés után még bent tartózkodó anyukák számára hasznos lehet)

KÖSZÖNETTEL, DE MOST NEM KÉRNÉNEK: Nagy méretű baba-és gyermekruhát, plüssöket, játékokat.

Pénzadományok - amelyek teljes egészében a kinti szükségletekre fordítódnak majd, például: gyógyszer, infúzió stb.- az alábbi számlaszámra érkezhetnek: Ercsi Református Missziói Egyházközség, Ercsi és Vidéke Takarékszövetkezet 57700012-10161481 , közlemény: "Kárpátalja"

A felajánlásokat az Ercsi Református Gyülekezet hálásan köszöni.