Helyi adókban 2021. március 16-ig fizethetők pótlékmentesen az esedékes adók/adóelőlegek

Segítve az önkéntes adófizetést az önkormányzati adóhatóságunk postán, vagy az elektronikus tárhelyekre megküldi az érintettek részére az értesítőket az adószámla egyenlegéről. A kiküldés 2021. február utolsó hetében folyamatosan történik. Azon adózó kap postán vagy az elektronikus tárhelyére adószámla-értesítőt, akinek 1.000 Ft-ot meghaladó helyi adófizetési kötelezettsége van, illetve lesz 2021. március 16-ig az önkormányzati adóhatóság felé. 

A magánszemélyek többnyire postai úton kapnak értesítést. Az egyéni vállalkozók, gazdálkodók és azon magánszemélyek, akik elektronikus kapcsolattartást kértek, részükre elektronikusan a tárhelyükre kerül kiküldésre az adószámla-értesítő.

A pénzforgalmi számlanyitásra kötelezett adózó a fizetési kötelezettségét belföldi pénzforgalmi számlájáról történő átutalással köteles teljesíteni. A pénzforgalmi számlanyitásra nem kötelezett adózó a fizetési kötelezettségét belföldi fizetési számlájáról történő átutalással vagy készpénz-átutalási megbízással köteles teljesíteni.

Az Elektronikus Önkormányzati Portál /EÖP/ minden adózó számára elérhető, itt megtörténhet a nap 24 órájában és a hét minden napján az adófizetési kötelezettségek online lekérdezése és befizetése.

Az EÖP nyitólapjára kattintva (https://ohp-20.asp.lgov.hu/nyitolap) az ügyfél az önkormányzatunkhoz tartozó adó-, díj- és illetékfizetési kötelezettségét elektronikus úton teljesítheti az interneten keresztüli bankkártyás fizetés segítségével.

Előre is köszönjük, hogy az adókötelezettségeinek pontos teljesítésével, valamint befizetett adójával hozzájárul Bicske város fejlődéséhez is.