Időjárás előrejelzés Fejér megyében
  • 2018. március 14-én, szerdán időről-időre erősebben megnövekvő felhőzet melletti változó napsütés lesz a jellemző. Helyi záporok is előfordulhatnak. Mérsékelt északnyugati szél fúj. Éjjel erősebb felhősödés, hajnalban mérsékelt esők várhatóak.
  • 2018. március 15-én, csütörtökön változékony, de még viszonylag enyhe marad időjárásunk. Erősebben és szakadozottan felhős, valamint változóan napos időszakok, területek váltakoznak. Bárhol előfordulhatnak futó záporok, de tartós, jelentős eső nem valószínű a térségben. Mérsékelt, estétől, élénkülő délnyugati szél fúj. Éjjel várhatóan beborul az ég, majd egyre többfelé elered az eső.

A jellemző hőmérséklet átlaga (oC): csütörtök reggel +4, csütörtökdélután +13, péntek reggel +7 fok körül alakul.

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:

  • 2018. március 16-án, pénteken borongós idő várható jelentős esővel. Délután, este kezd csökkenni a felhőzet, miközben északira fordul a napközben még délies szél. Már érezhetően csökkenni kezd a hőmérséklet.
  • 2018. március 17-én, szombaton előreláthatólag erős hidegfront érkezik viharos erejű északi széllel, szibériai eredetű hideg levegővel, miközben dél felől egy mediterrán ciklon csapadék mezeje húzódik várhatóan az ország fölé. A csapadék eloszlása és halmazállapota bizonytalan és változó lesz. A hideg beáramlásával, észak felől sokfelé havazásba válthat a kezdeti eső. A szél miatt hófúvások kialakulásának is nagy a veszélye!
  • 2018. március 18-ára, vasárnapra úgy néz ki, hogy elvonul a csapadék zöme, de marad a többnyire felhős, szeles, fagyos időjárás. Elszórtan még mindig lehet hószállingózás, de nagyobb veszélyt jelent a korábban esetleg lehullott hó és a szél miatti hófúvás esélye.

- Jövő héten hétfőn és kedden már javulás kezdődik, de még az évszakos átlagnál jóval hidegebb időre van kilátás. Változó vastagságú, szakadozó felhőzet, változó napsütés ígérkezik.

KÖZLEKEDÉS METEOROLÓGIA
Szerdán és csütörtökön, elszórtan kialakuló záporesőtől vizes útszakaszokra kell készülni, de jelentős mértékben nem nehezíti az időjárás a közlekedést.

(FEJÉR MEGYEI KATASZTRÓFAVÉDELMI IGAZGATÓSÁG)