Másodfokú hőségriadó van érvényben

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy az országos tisztifőorvos II. fokú hőségriasztást rendelt el 2021.07.13-án 00:00 órától 2021.07.15-én 24:00 óráig.

A tartós hőség az egészséges szervezetet is megviseli, a szív- és a keringési betegségben szenvedőkön túl, ilyenkor bárkinél előfordulhatnak egészségügyi panaszok. Éppen ezért a nagy melegben kiemelten fontos a fokozott folyadékbevitel, amelynek során kerülni kell a magas koffein-, illetve cukortartalmú, valamint alkoholos italok fogyasztását.

A szakemberek felhívják a lakosság figyelmét arra is, hogy akik a hőség ellenére gépjárműbe kényszerülnek, fokozott óvatossággal vezessenek, hiszen a koncentrációt negatívan befolyásolhatja a meleg.

Azok, akik a hőség idején vízparton tartózkodnak, fontos, hogy a déli órákban kerüljék a napozást, valamint ne ugorjanak a vízbe felhevült testtel. A tartós melegben a bőr védelméről sem szabad megfeledkezni: naptejjel és világos, jól szellőző bő ruházattal lehet a leghatékonyabban a leégés ellen védekezni. A legmelegebb órákban, 11 és 15 óra között érdemes árnyékos helyen tartózkodni.

Bicske Város Önkormányzata a Bicskei Polgármesteri Hivatal előtt kihelyezett párakapuval nyújt felfrissülést az arra járóknak, a bicskei közkutak működnek.