Nagy sikert aratott Konkoly Csenge és a Magyarhang zenekar
Fotó: Ifj. Döme Lészló
Fotó: Ifj. Döme László
Fotó: Ifj. Döme László
Fotó: Ifj. Döme László
Fotó: Ifj. Döme László

Január 6-án került sor Bicske Város Önkormányzatának hagyományos évindító jótékonysági koncertjére a Fiatalok Házában.

A kilencedik éve megrendezett kulturális esemény, amely hat esztendeje jótékonysági célokat szolgál, ezúttal két beteg kisgyermeket és egy veseátültetésen átesett háromgyermekes édesapát és családjaikat hivatott segíteni. A rendezvényen összességében 980.000 forint gyűlt össze, hiszen 300000 forinttal Bicske Város Önkormányzata, míg a Szerencsejáték Zrt. 500000 forinttal támogatta a kezdeményezést. A bevételt a közeljövőben juttatják el az érintetteknek.

Az est során a népzenéé volt a főszerep. Egy órás koncertet adott a Magyarhang zenekar és Konkoly Csenge.

A Magyarhang zenekart tíz éve alapította meg 3 testvér. A formáció prímása Mészáros Erzsébet népi hegedűművész és zenetanár, brácsása Mészáros Vince brácsaművész és zenetanár,  a zenekar bőgőse pedig Mészáros Mátyás, aki jelenleg zenepedagógiát tanul a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen, de emellett karvezetéssel és zenetanítással is foglalkozik.

Az együttes énekese Konkoly Csenge, aki Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen végzett, és népi ének előadóművészi, etnomuzikológusi és népi ének tanári diplomát szerzett. Jelenleg a székesfehérvári Hermann László Zeneművészeti Szakgimnázium és a Zeneakadémia tanára.

A formáció a Kárpát-medence autentikus népzenéjét hozta el Bicskére.