Nagy sikert hozott a mentőállomás támogatására szervezett jótékonysági bál
Szoboszlai Zoltán köszönetét fejezte ki a bál megszervezéséért
Bálint Istvánné megnyitja a bált
Dr. Balogh Gyula fővédnök is köszöntötte a vendégeket
Bazsinka Zsuzsanna operaénekesnő és Bazsinka József tubaművész
A mentősök asztala

Volt egy segítségre szoruló szervezet, akadt egy ötletekkel rendelkező, a cél érdekében mindenkit megszólítani képes városvezető, valamint voltak olyanok, akik tudtak és hajlandóak voltak segíteni. Ez volt a siker receptje. Azé a sikeré, amit Bálint Istvánné alpolgármester által szervezett jótékonysági bál hozott a Bicskei Mentőállomás támogatására. A végeredmény pedig számszerűsíthető: 4,6 millió forint pénzbeli és 1,5 millió forint tárgyi felajánlás a mentősök javára.

Az október 27-én a Báder Fogadóban rendezett bált természetesen Bálint Istvánné nyitotta meg. Beszédében kiemelte, hogy igazán nemes célért gyűltek össze, melyre nagy szeretettel készültek. Mint emlékeztetett rá, az egész történet 2-3 hónappal ezelőtt indult el, amikor a pincétől a padlásig végigjárta a mentőállomást. A látottak után azonnal megoldásokat keresett.

- Segíteni akartam a mentősökön, akik minden áldott nap valamelyikünkért harcba indulnak. Kötelességemnek éreztem, hogy a körülményeiket, a szolgálatban eltöltött idejüket jobbá tegyük. Korábban az önkormányzatnak volt már hasonló két jótékonysági kezdeményezése (Felsőzsolca árvízkárosult család, három daganatos bicskei kisgyerek megsegítése), s azok komoly eredményeket hoztak, ezért gondoltam azt, hogy a bál a jó megoldás. Pálffy Károly polgármester jóváhagyásával elkezdtem a szervezést, az önkormányzat egymilliós alapot hozott létre, majd jöttek sorban a segítők. Megkerestem mindenkit, aztán már jöttek maguktól a felajánlások. A Retro Band zenekar és a fogadó is minimális költségtérítés fejében járult hozzá a sikerhez – összegzett az alpolgármester.

A bál fővédnöke, egyben a Bicskei Egészségügyi Központ ügyvezető igazgatója, Dr. Balogh Gyula hangsúlyozta, hogy 15 éve van jelen a helyi egészségügyben, de soha, egyetlen negatív megjegyzést nem hallott a mentősök áldozatos munkájáról. Megjegyezte, hogy a mentősök naponta emberi tragédiákkal szembesülnek, ami jelentős lelki teher. Ezeket nem lehet csökkenteni, de ha méltó körülményeket tudnak számukra teremteni, az könnyebbséget jelenthet. Beszéde végén bejelentette, hogy az egészségügyi központ egymillió forintot ajánlott fel a mentőállomásnak.

Szoboszlai Zoltán mentő szakápoló, a mentőállomás nevében szólt az egybegyűltekhez. Mint elmondta, az elmúlt három hónapban az önkormányzat és az alpolgármester „felforgatta az életüket”, persze csak jó értelemben.

- Először augusztus 20-án a mentőállomás dolgozóit Bicske Városért Közösségi Díjban részesítette a város, majd Bálint Istvánné a látogatása után néhány nappal egy egészen képtelen történettel állt elő, a bállal. Nem számítottunk ekkora megmozdulásra, rengeteg felajánlás érkezett már, ami igazán szívmelengető. Köszönjük, hogy fontosak vagyunk Önöknek! - zárta gondolatait a szakápoló.

A megjelenteket videóüzenetben köszöntötte Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője. Különleges élményt nyújtott a résztvevőknek Bazsinka Zsuzsanna operaénekesnő és Bazsinka József tubaművész fellépése, hiszen a bicskei mentőállomás néhai vezetője, id. Bazsinka József gyermekeiként különösen kötődnek a mentőállomáshoz, annak kollektívájához.

A kiváló hangulatú bálon 206-an vettek részt. Bálint Istvánné köszönetet mondott mindenkinek, aki fontosnak gondolta, hogy velük töltse az estét, és köszönetét fejezte ki azoknak a cégeknek, magánszemélyeknek, akik támogatták ezt a nemes kezdeményezést.

- Bicske és környéke megint megmutatta közösségi erejét és hitét. Ismét melegség járta át a szívemet! – zárta összegzését az alpolgármester.