Toborzó tájékoztató

Toborzó tájékoztató és kihelyezett érdekvédelmi nap Bicskén

Bár sokakban talán még élénken él a sorkatonai szolgálat – idővel megszépült – emléke, bizony korunk honvédsége jelentős változásokon esett át az utóbbi években. A sorkatonai szolgálat felfüggesztésével a mai haderő egy professzionális alapokon működő szervezet, melynek fő jellemzője az önkéntesség. Az utóbbi időszak eseményei kapcsán mindenki számára világossá válhatott, hogy a Magyar Honvédség feladatrendszere sokrétű és szerteágazó. Katonáink nemcsak az országhatáron belül állnak helyt, sokan közülük jelen pillanatban is missziós feladatot látnak el a világ valamelyik távolabbi pontjain. Bátran kijelenthető, hogy a katonai pálya kellő izgalmat és kihívást tartogat az arra elhivatottak számára, de a honvédség vezetői emellett igyekeznek megfelelő feltételeket és juttatásokat kínálni a katonáknak. Céljaik szerint a mai Magyar Honvédség egy stabil és megbízható munkahely kell, hogy legyen, amely anyagilag is megbecsüli munkavállalóit. Az év elején Simicskó István honvédelmi miniszter számolt be arról, hogy januártól a katonák bére mellett a béren kívüli juttatásaik – mint például az Erzsébet-utalvány, illetve a ruhapénz – is emelkedtek. Ez a bérfejlesztés része annak a folyamatnak, amelyet a 2015-ben bevezetett honvédségi életpályamodell tartalmaz. Ennek értelmében tavaly júliusban átlagosan 30 százalékkal emelték a katonák illetményét, 2019 januárjáig pedig évente 5-5- százalékkal növelik a béreket.  Mint említettük, a Magyar Honvédség jelenleg önkéntesség alapján működik, csatlakozni az MH Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság toborzóirodáiban lehet, amelyek az ország megyeszékhelyein találhatóak. Utánajártunk, mennyire népszerű manapság a katonai pálya a fiatalok körében, illetve milyen feltételekkel válhat valaki a Magyar Honvédség katonájává. Ebben Tóth Csaba alezredes, a Magyar Honvédség Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság 3. Katonai Igazgatási Központ (Székesfehérvár) parancsnokának segítségét kértük:

 „A Magyar Honvédség folyamatosan várja azok jelentkezését, akik szeretnék kipróbálni magukat az egyenruhások világában, kortól és nemtől függetlenül” – tudtuk meg az alezredes úrtól. „Szerencsére élénk az érdeklődés a szolgálat iránt, és a sereg az idei évben is várja a munkavállalók jelentkezését elsősorban lövész, felderítő, katonai rendész, díszelgő, illetve – „C” kategóriás gépjárművezetői engedély megléte esetén – gépjárművezetői munkakörökbe. A jelentkezés feltétele a betöltött 18 éves életkor, a büntetlen előélet, magyar állampolgárság, magyarországi bejelentett lakcím, valamint megfelelés egészségügyi, pszichikai és fizikai alkalmassági vizsgálaton. A központ egyik fő feladata, hogy minél szélesebb körben megismertesse a Magyar Honvédségben elérhető munkalehetőségeket. Ennek érdekében 2016-ban a katonai toborzók Fejér megye területén több tájékoztató előadást és rendezvényt szerveznek, ahol az érdeklődők a katonai szolgálatvállalás feltételeiről, a felvételi eljárás menetéről, a követelményekről és a juttatásokról kaphatnak információt. A rendezvények sorából kiemelkedik az április 27-i, nagyszabású II. Katonai Toborzó Nap (Székesfehérvár, Szabadságharcos út- Kodolányi János Középiskola előtti parkoló), illetve a Toborzó Országfutás május 13-i, Fejér megyei szakaszához kapcsolódó toborzó rendezvény (Székesfehérvár, Városház tér). Reményeink szerint ezzel sok embernek tudunk majd segíteni, hiszen a honvédség hosszú távú, biztos megélhetést kínál az álláskeresők, illetve a stabil munkahelyet keresők részére” – fogalmazott a központparancsnok.

A toborzók településünkön, Bicskén 2016. április 13-án 09.00-tól 12.00-ig a polgármesteri hivatal nagytermében tájékoztatják az érdeklődőket (a toborzó tájékoztatóval párhuzamosan a központ érdekvédelmi munkatársai a gondoskodási körbe tartozó nyugállományú katonák, özvegyek és árvák részére tartanak kihelyezett ügyfélszolgálatot). Aki esetleg ezen nem tud részt venni, a megyei toborzóirodán folyamatosan érdeklődhet a katonai pálya iránt.

Elérhetőségek:

3. KATONAI IGAZGATÁSI KÖZPONT

Cím: 8000 Székesfehérvár, Mészöly Géza út 7.
Levelezési cím: 8003 Székesfehérvár Pf. 28
Telefon: HM: 02 (34) 5451; városi: 06 (22) 314-361
Mobil: 06 (30) 627-1733
Fax: HM: 02 (34) 5316; városi: 06-(22) 314-148
E-mail:
 
fejer.toborzo@regiment.hu
';
// -->  

Ügyfélfogadási időpontok: 
Hétfő: 08:00-12:00, 13:00-18:00 
Kedd: 08:00-12:00 
Szerda: az ügyfélfogadás szünetel
Csütörtök: 08:00-12:00, 13:00-15:30
 
Péntek: 08:00-12:00