Hírek külső forrásokból
Forrás: Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Hírei
  • Kigyulladt egy személyautó az M7-es autópálya Balaton felé vezető oldálán Polgárdinál, augusztus 28-án. A segélykérő hívást követően a polgárdi önkormányzati tűzoltók kaptak riasztást az esethez. Kiérkezésük időpontjában a jármű motortere már teljes terjedelmében égett, amelyet egy vízsugárral eloltottak, a lángok nem terjedtek tovább az utastérre. Az autóban csak a sofőr utazott, aki időben kiszállt a járműből, személyi sérülés nem történt.
  • A nyár vége és az őszi idő kezdete a szüret, ezzel együtt a bortermelés fontos időszaka, amely egyik jellemző veszélyforrása a mustgáz. Évről évre csaknem tucatszor riasztják miatta a tűzoltókat és bár egyszerű a balesetek megelőzése, szinte egyetlen esztendő sem telik el tragédia nélkül.
  • A Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság kiemelt figyelmet fordít a médiaszolgáltatókkal történő kapcsolattartásra. Ennek szellemében Magosi Lajos tűzoltó ezredes, Fejér megyei katasztrófavédelmi igazgató sajtóreggelire hívta megyénk újságíróit augusztus 31-én.
  • Egy személyautó letért az útról és az árokba csapódva állt meg a 6207-es út Adony és M6-os autópálya között szakaszán szeptember 2-án.
  • Családi ház teraszán csaptak fel a lángok szeptember 3-án a pátkai Vörösmarty utcában. A tűz továbbterjedt a lakóépület tetőszerkezetére is, amelyet három vízsugárral oltottak el a székesfehérvári hivatásos tűzoltók. A ház három lakója nem sérült meg és az épület is lakható maradt, köszönhetően a tűzoltók gyors és szakszerű beavatkozásának.
  • A Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tájékoztatja a lakosságot, hogy a Paksi Atomerőmű Zrt. 30 kilométeres körzetébe eső településeken a lakossági tájékoztató- és riasztó rendszer működőképességének ellenőrzése érdekében a megyében Alap, Alsószentiván, Cece, Előszállás, Nagykarácsony, Sáregres, Vajta településeken csökkentett üzemű (morgató) szirénapróba végrehajtására kerül sor szeptember 4-én, hétfőn 13 órakor. A szirénák megszólalása ezekben az időpontokban csak a rendszer próbája, a lakosságnak semmiféle teendője nincs.
  • Szeptember 4-én reggel nyolc órakor vette kezdetét Székesfehérvár Külső Védelmi Tervének részleges gyakorlata a Városházán. A gyakorlat célja egy gáziparban érdekelt ipari vállalat esetleges veszélyeztető hatásainak csökkentése, kezelése, az emberi élet és a vagyonbiztonság megóvása.
  • Száraz fűrészport tároló silóban történt porrobanás tegnap délután a Fejér megyei Dégen.
  • Garázstűzhöz vonultak a tűzoltók a délutáni órákban.
  • A Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felvételt hirdet beosztott tűzoltó munkakörre.

Oldalak