Hírek külső forrásokból
Forrás: Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Hírei
  • A település civil szervezeteinek összefogása révén valósult meg a Csákvári Majális április 30-án. A kisvárosban életre hívott rendezvényen a Csákvári Tűzoltó Egyesület a Székesfehérvári Katasztrófavédelmi Kirendeltség támogatásával szervezett programokat a gyerekeknek, amelyek középpontjában a tűzvédelem állt.
  • Személyvonat hátsó oldalának hajtott, majd a sínek mellé csapódott egy autó május elsején, kedden délelőtt a 62-es főút vasúti átjárójában. A sofőr és utasa kiesett a gépkocsiból, mindketten a helyszínen életüket vesztették. A vonaton senki sem sérült meg. A pusztaszabolcsi katasztrófavédelmi őrs hivatásos tűzoltói a rendőrségi helyszínelés után az autót levontatták a töltésről.
  • A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság és a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Szent György és Szent Flórián nap alkalmából közös tűzoltó- és rendőrnapot tartott május 3-án a székesfehérvári laktanyában. A rendezvényen elismeréseket adtak át, majd látványos és minden korosztály számára érdekes programok mutatták be a két rendvédelmi szerv feladatát és technikai eszközeit.
  • Fair play díjjal tüntette ki az Országos Katasztrófavédelmi Sportegyesület azt a székesfehérvári hivatásos tűzoltót, aki a közelmúltban egy országos terepfutó bajnokságon az erőpróbát feladva egyik rosszul lett versenytársának segítségére sietett a közelmúltban. Somogyi Dávid tűzoltó hadnagy rajparancsnok az elismerést május 3-án, csütörtökön adta át Berecz György tűzoltó ezredes, az Országos Katasztrófavédelmi Sportegyesület elnöke Székesfehérváron.
  • Kommunális hulladék égett május 4-én Polgárdiban, május 6-án pedig Székesfehérvár Csala területén található hulladékgazdálkodási telephelyeken.
  • Palackból kiáramló propán-bután gáz égett Székesfehérvár Csala Fő utcájában található egyik családi ház pincéjében május 5-én. A tűzesethez a Fehérvári Tűzoltó Egyesület és a sárbogárdi hivatásos tűzoltók egyik gépjárműve vonult, akik a székesfehérvári laktanyában tartózkodtak.
  • A hagyománynak megfelelően Szent Flórián napja alkalmából a tűzoltóautók felvonulására és a vele egybekötött koszorúzásokra május 5-én került sor Székesfehérváron.
  • Személygépkocsik ütköztek május 7-én, hétfőn reggel Székesfehérváron. Az egyik autó az oldalára borult. Mindkét járműben a sofőr egyedül ült, a balesetben nem sérültek meg. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói az autókat áramtalanították, a felborult gépkocsit pedig visszaállították a kerekeire.
  • Menet közben kigyulladt egy személygépkocsi május 7-én, hétfőn délután a 6-os főúton, Kisapostagnál. Az autó égő motorterét a dunaújvárosi hivatásos tűzoltók oltották el. A lángok az utastérre nem terjedtek át. Személyi sérülés nem történt.
  • A tűzoltósport három versenyszámában mérték össze ügyességüket és gyorsaságukat Fejér megye hivatásos tűzoltói május 8-án, kedden Székesfehérváron. Sárbogárd, Dunaújváros és a megyeszékhely tűzoltói százméteres akadálypálya-futásban, kismotorfecskendő-szerelésben és négyszer száz méteres váltóversenyben álltak rajthoz. A versenyszámok összesített eredményei alapján a székesfehérvári hivatásos tűzoltók csapata képviselheti majd a közeljövőben Fejér megyét az országos döntőn.

Oldalak