Hírek külső forrásokból
Forrás: Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Hírei
  • A nyugállományú manchesteri tűzoltó, Martin „Hutch” Hutchinson és kutyája Starsky kedden este érkezett meg Székesfehérvárra. Hutch és Starsky fekvő kerékpárral járja be Európa országait. Célja, hogy felhívja az emberiség figyelmét a környezetszennyezés veszélyeire, ezen belül is a műanyag hulladékok okozta környezetrombolásra.
  • Kamionnal ütközött egy kisteherautó, és egy személygépkocsi is az árokba hajtott július 29-én délelőtt a 81-es főúton, Mór és Bakonysárkány között. A nyerges vontató az úton és a padkán bebicskázva állt meg, üzemanyagtartálya felhasadt, amelyből a gázolaj a burkolatra folyt. A kisteherautó a körülbelül három méter mély árokba csapódott, vezetőfülkéje szétszakadt. A baleset pillanatában egy személygépkocsi vezetője félrekormányozta járművét, és az árokba hajtott.
  • Árokparton gyulladt ki egy személygépkocsi július 29-én éjszaka Mezőszilason. A lángba borult autót a sárbogárdi hivatásos tűzoltók két vízsugárral oltották el. A tűzben a jármű teljesen kiégett. Személyi sérülés nem történt.
  • Gyermeket mentettek le a tűzoltók egy diófáról július 29-én este Székesfehérváron. A kisfiú egy családi ház udvarán mászott fel a fára, ám már nem tudott onnan visszajönni, és hét méter magasan, az egyik ágon rekedt. Szülei megpróbáltak utána mászni, ám nem érték el a gyereket. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói létrával közelítették meg és lehozták a fáról a kisfiút, akinek a kalandos mászás során nem esett baja.
  • A Magyar Közlöny július 26-i számában megjelent az Országos Tűzvédelmi Szabályzat módosításáról szóló 30/2019. (VII. 26.) BM rendelet, amelynek szabályai 2020 januárjában lépnek hatályba. A módosítást széleskörű társadalmi egyeztetés és magas színvonalú szakmai előkészítő munka előzte meg, ezért a 2014-ben kiadott új szemléletű szabályzat 2019-ben befejezett módosítása nyomán egy korszerű, a tűzmegelőzést és a biztonságot erősítő, széles körben elfogadott norma állt össze.
  • Hatvan szervezet kap támogatást az önkormányzati tűzoltóságok részére az idén második alkalommal kiírt eszközfejlesztési pályázat alapján. Az önkormányzati tűzoltóságok részére kiírt eszközfejlesztési pályázaton – összesen 293,4 millió forint értékben – mind a hatvan tűzoltóság nyújtott be pályázatot A forrás segítségével különféle tűzoltóeszközökhöz és felszerelésekhez juthatnak hozzá.
  • Átszakította a szalagkorlátot és a két pályatestet elválasztó zöldsávba csapódott egy személygépkocsi augusztus elsején reggel az M7-es Fejér megyei szakaszán. A Siófok felől Budapest irányába tartó autó a tetejére borulva állt meg. A sofőr és utasa ki tudott szállni a járműből. A székesfehérvári hivatásos tűzoltók áramtalanították az autót, és a leszakadt szalagkorlátot, valamint a törmelékeket eltávolították a burkolatról.
  • Paks harminc kilométeres körzetében, valamint Ercsiben, Ráckeresztúron és Dunaújvárosban lesz hallható szirénapróba augusztus 5-én, hétfőn.
  • A kanapén gyulladt ki egy táblagép egy társasházi lakásban augusztus 3-án délután Sárbogárdon. Az ott lakó fiatalember a füstszagra figyelt fel, és a szobába belépve vette észre, hogy az ülőgarnitúrán lévő tablet ég. A tüzet sikerült eloltania, a sárbogárdi hivatásos tűzoltók átvizsgálást végeztek, további izzó, füstölgő részeket nem tapasztaltak. Személyi sérülés nem történt.
  • A járdán keresztülhajtva egy irodaépület és a mellette lévő dohánybolt oldalának ütközött egy személygépkocsi augusztus 6-án éjszaka Dunaújvárosban. A Bercsényi Miklós utcában történt balesethez a város hivatásos tűzoltóinak segítségét is kérték, akik áramtalanították a járművet. Az autó vezetője és utasa ki tudott szállni a járműből.

Oldalak