Hírek külső forrásokból
Forrás: Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Hírei
  • Tréleren személyautót szállító kisbusz és egy kisteherautó ütközött június 25-én reggel az M1-es autópályán, Óbarok közelében. A balesetben a tréler leakadt, és a rajta lévő gépkocsi a tetejére borult. A kisteherautó a belső, a kisbusz a külső szalagkorlátnak ütközött. A bicskei önkormányzati tűzoltók áramtalanították a járműveket, a felborult autót kerekeire állították és segítettek egy másik trélerre feltolni.
  • Szinte még csak most kezdődött a nyár, célszerű a kémények ellenőrzését beütemezni, hogy ne az utolsó pillanatra, a fűtési szezon kezdetére maradjon ez a valóban életbevágóan fontos tevékenység. A családi házakba a kéményseprő nem megy automatikusan, a lakók által előre egyeztetett időpontban végzi el az ingyenes ellenőrzést és tisztítást. A szilárd tüzelésű berendezések esetén évente, a gázüzemű fűtőberendezéseknél kétévente kell a kéményeket ellenőriztetni.
  • Helyi autóbuszjárattal ütközött össze egy személyautó június 25-én délután Székesfehérváron, a Rába utca és a Szamos utca sarkán. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói a forgalmi akadály megszüntetésében vettek részt, a személygépkocsit félretolták az útról, a burkolatra szóródott törmeléket lesöpörték. Az autóbusz utasaiért mentesítő járat érkezett.
  • Összeütközött három személygépkocsi június 25-én délután Székesfehérváron. A Balatoni út városból kivezető szakaszán történt balesetben az egyik autó a tetejére borult. A tűzoltók a felborult járművet kerekeire állították, és két gépkocsit áramtalanítottak.
  • Hat személygépkocsi ütközött össze június 27-én reggel az M7-es autópálya Balaton felé vezető oldalán, Székesfehérvárnál. A balesetben az egyik autó kigyulladt. A lángokat a Fejér megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett a székesfehérvári hivatásos tűzoltók habosított vízsugárral fojtották el. Az oltást nehezítette, hogy a gépkocsi üzemanyagtartálya megrongálódott, és a benzin a jármű alá folyt.
  • Paks harminc kilométeres körzetében, valamint Ercsiben, Ráckeresztúron és Dunaújvárosban lesz hallható szirénapróba július 1-jén, hétfőn.
  • Az elmúlt napokban kétszer is szén-monoxid-érzékelő riasztása miatt hívták ki a székesfehérvári hivatásos tűzoltókat a megyeszékhelyen. Mindkét lakásban a meleg vizet biztosító készülék működése közben áramlott vissza a mérgező gáz a lakótérbe. A szén-monoxid-érzékelők időben figyelmeztették a lakókat a veszélyre, így senkinek sem esett baja.
  • Menet közben gyulladt ki egy köracélt szállító furgon motortere június 27-én kora délután a 6-os főúton Rácalmásnál. A tűz átterjedt a vezetőfülkére és a jármű hátsó részére is. A lángokat a dunaújvárosi hivatásos tűzoltók habosított vízsugárral fojtották el. A jármű sofőrjének nem esett baja.
  • Összeütközött három személygépkocsi június 29-én reggel a 6-os főúton, Adony közelében. A műszaki mentéshez a pusztaszabolcsi és a dunaújvárosi hivatásos tűzoltók mellett a Fejér megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat is a helyszínre érkezett. A tűzoltók áramtalanították a járműveket, és az egyik autó vezetőjét és utasát feszítővágóval szabadították ki a roncsok közül.
  • Gabonatábla gyulladt ki június 30-án délben Baracs közelében. Az árpa körülbelül százötven négyzetméteren égett. A lángokat a dunaújvárosi hivatásos tűzoltók két oldalról fojtották el. Délután újabb tűzesethez riasztották az újvárosi egységeket. A Budai Nagy Antal úton égett az aljnövényzet. A tűzoltók a lángok terjedését egy vízsugárral gyorsan megakadályozták.

Oldalak