Hírek külső forrásokból
Forrás: Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Hírei
  • Szent Flórián, a tűzoltók védőszentjének ünnepe alkalmából ünnepi állománygyűlést tartott a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság május 3-án, Székesfehérváron. A rendezvényen a megyei igazgatóság több munkatársát is elismerésben részesítették.
  • Kevéssel éjfél előtt érkezett a segélykérő hívás azzal a tűzesettel összefüggésben, amely Csákváron, a Kálvária utca egyik családi házánál következett be május 3-án.
  • Minden érdeklődő jelentkezését várjuk, aki elkötelezett a hivatásos szolgálat iránt. A Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felvételt hirdet beosztott tűzoltó munkakörre.
  • A sokéves hagyománynak megfelelően az idei évben május 6-án került sor Székesfehérváron a tűzoltóautók felvonulására, és a vele egybekötött koszorúzásokra.
  • Tűzoltónapot tartottak a bicskei önkormányzati tűzoltók Szent Flórián nap alkalmából május 6-án, Bicskén. Számos önkéntes tűzoltó egyesülettel és a társszervekkel együtt ünnepelhettünk, szórakozhattunk együtt a Bicske Szíve Parkban.
  • A község önkéntes tűzoltói a luxemburgi Larochette település tűzoltóival közösen látványos bemutatókkal színesítették a csókakői majálist május 6-án, a helyi sportpályán.
  • Egy személyautó és egy dobozos kisáruszállító gépjármű égett teljes terjedelmében Kincsesbánya Iparterületén május 7-én, a késő éjszakai órákban. A tűzesethez székesfehérvári hivatásos és iszkaszentgyörgyi önkéntes tűzoltók vonultak, akik három vízsugárral eloltották a tüzet. Személyi sérülés nem történt. Az esettel összefüggésben felmerült a bűncselekmény gyanúja, ezért a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzvizsgálati eljárást indított a körülmények tisztázása érdekében.
  • Jelentős nap volt május 5. a dunaújvárosi hivatásos tűzoltók életében. Ünnepélyes keretek között átadták a laktanya több felújított körletét, és bemutatták azt az új HEROS-RÁBA AQUADUX-X 4000 tűzoltógépjárművet, amely a tűzoltóság által védett huszonnégy település lakóinak növeli a biztonságát.
  • Letért a 8123-as útról egy személyautó Székesfehérvár és Zámoly között május 10-én. A helyszínre székesfehérvári hivatásos tűzoltók vonultak segítséget nyújtani, akik áramtalanították a járművet. Az autóban csak a sofőr utazott, akit a mentők könnyű sérülése miatt kórházba szállítottak.
  • A kora hajnali órákban árokba hajtott egy személyautó Székesfehérváron, a Csóri Új úton május 11-én. A mentők és a székesfehérvári tűzoltók kiérkezésekor a gépjárműben egyedül utazó sofőr már nem élt, az autóba nem szorult be. A helyszínen nem lehetett megállapítani, hogy a sofőr a baleset következtében vesztette életét, vagy vezetés közben meghalt és ezért hajtott árokba.

Oldalak