Hírek külső forrásokból
Forrás: Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Hírei
  • Gázpalackokat szállító kisteherautó borult fel május 2-án délután a 6-os főúton, Dunaújvárosnál. A jármű fémkalodában tíz argon-gázpalackot szállított, amelyek a balesetben az útra estek. Az egyedül utazó sofőr nem sérült meg, és a gázpalackok sem rongálódtak meg. A dunaújvárosi hivatásos tűzoltók áramtalanították a kisteherautót.
  • Ünnepi állománygyűlésen emlékeztek meg Fejér megye mentő tűzvédelmének múltjáról, az elmúlt másfél évszázadban szolgálatot teljesítő tűzoltók helytállásáról május 3-án Székesfehérváron. A rendezvényen a tűzoltóság napja alkalmából elismerések átadására is sor került.
  • Fejér megye tűzoltóit hét közlekedési balesethez riasztották a hétvégén. Az esetek többségében személyi sérülés nem történt. A műszaki mentés során a tűzoltók áramtalanították a járműveket, és a forgalmi akadályt jelentő gépkocsikat húzták félre.
  • Felvonulással és koszorúzással egybekötött megemlékezést tartottak a Tűzoltók napján, május 4-én Székesfehérváron. A rendezvény a tűzoltólaktanyában a II. világháborúban hősi halált halt tűzoltók és mentők emléktáblájának, valamint az épület homlokzatán elhelyezett Vida Pál-emléktábla koszorúzásával kezdődött, majd a tűzoltóautók felvonulásával folytatódott.
  • Szerelési és tűzoltási bemutatóval várta az érdeklődőket a Tűzoltók napján a székesfehérvári hivatásos tűzoltó-parancsnokság május 4-én. Szombat délelőtt a dunaújvárosi és a sárbogárdi laktanya kapui is kinyíltak, ahol ugyancsak lehetőség adódott megtekinteni a tűzoltó járműveket, a tűzoltási és műszaki mentési eszközöket, felszereléseket. Székesfehérváron kis tűzoltókkal népesült be a laktanya.
  • Az ősziesre fordult esős időben több közlekedési balesetnél is tűzoltói beavatkozásra volt szükség május 6-án Fejér megyében. Csákvár közelben kamionnal ütközött egy személygépkocsi. Az autóba szorult sofőrt a tűzoltók szabadították ki a roncsok közül.
  • Tűz keletkezett egy hétszáz négyzetméteres szerelőműhelyben május 7-én este Baracson. A Kossuth Lajos utcában a műhely a lemezfallal leválasztott, körülbelül kétszázötven négyzetméteres részében egy traktor, egy kisbusz, rakodógépek, egyéb berendezési tárgyak és szerszámok égtek. A lángokat a dunaújvárosi, a solti és a paksi hivatásos, valamint a baracsi önkéntes tűzoltók több víz- és habsugárral fékezték meg.
  • A mezőgazdaságot egyre gyakrabban és mind huzamosabb időn át sújtó aszály miatt egy április 30-án hatályba lépett kormányrendelet bevezette a rendkívüli öntözési célú vízhasználat jogintézményét. Ez az érintett gazdálkodók számára kötött paraméterek mellett egy hónapra rendkívüli vízhasználatot biztosít.
  • Pékárut szállító furgonnal ütközött egy permetező utánfutót vontató traktor május 8-án délben előszállás közelében. A balesethez elsőként a solti hivatásos tűzoltók érkeztek ki, akik áramtalanították a furgont, majd a műszaki mentés részeként a dunaújvárosi hivatásos tűzoltók húzták le a járművet az útról. A furgon vezetője a mentők tájékoztatása szerint könnyebben sérült.
  • Egy nagyjából négymázsás szarvasmarhával ütközött egy személygépkocsi május 8-án este a 61-es főút Tolna megyei szakaszán. A Tolnanémedi közelében történt balesetben az autó az út menti árokban állt meg. A sofőr és utasa ki tudott szállni a járműből, őket a mentők súlyos sérülésekkel kórházba szállították.

Oldalak