Hírek külső forrásokból
Forrás: Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Hírei
  • Egy autóbusz Kisláng irányából Polgárdi felé haladt a 6301-es számú úton február 2-án, amikor egy kanyarban áttért a menetirány szerinti baloldalra és az út melletti árokban az oldalára borult.
  • A késő este keletkezett tűzeset a gárdonyi Holdfény sétány egyik ingatlanának területén lévő gazdasági épületét érintette február 3-án. A káresethez Székesfehérvárról és Pusztaszabolcsról hivatásos, Velencéről pedig önkéntes tűzoltók vonultak.
  • Kora hajnalban érkezett egy önkéntes tűzoltótól a tűzjelzés, hogy Székesfehérváron, a Szekfű Gyula utca egyik négyemeletes lakóházában ég egy földszinti lakás. A február 4-én történt tűzesethez a székesfehérvári hivatásos tűzoltók kaptak riasztást.
  • A környező mezőgazdasági- és erdőterületek az átfagyott talaj miatt nem képesek elnyelni az esőt, amely ennek következtében Gánt község csapadékvíz elvezető árkaiban koncentrálódik. A csapadékvíz több helyen is kilépet az árkokból február 6-án.
  • Egy dobozos kisáruszállító a 6-os számú út rácalmási szakaszán árokba hajtott és oldalára borult február 6-án. Két utasa nem sérült meg a baleset következtében, a dunaújvárosi tűzoltók áramtalanították a járművet. Az autó elszállításáról a tulajdonos gondoskodott.
  • Sok éves hagyománnyal rendelkezik a Honvéd Szondi Sportegyesület szervezésében megrendezése kerülő Székesfehérvár Helyőrség Sportbajnokságok sorozat. A 2017-es sorozat az úszás számmal kezdődött február 9-én, Székesfehérváron.
  • Korábban már beszámoltunk róla, hogy a 2016-os évben először a sárbogárdi, majd a székesfehérvári tűzoltók gazdagodtak egy-egy új hazai fejlesztésű és részben gyártású tűzoltó autóval. Annak érdekében, hogy az eszközök megbízhatóan kiszolgálják a tűzoltókat, ezzel pedig növeljék az állampolgárok biztonságát, fontos az eszközök megfelelő rendszerességgel történő karbantartása. A Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon, Székesfehérváron február 9-én történt továbbképzés keretében foglalkoztak a szakemberek a témakörrel.
  • Éves értekezletet tartott a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a megye önkéntes tűzoltó egyesületei részére február 9-én, Székesfehérváron. A rendezvény szervezője, Geiger Zoltán tűzoltó alezredes, megyei tűzoltósági főfelügyelő köszöntötte a résztvevőket. A főfelügyelő megköszönte az önkéntes tűzoltók 2016-ban tanúsított helytállását, és kiemelte a rendszeres, napi kapcsolattartás fontosságát, amely az elmúlt évben is eredményes együttműködéshez vezetett.
  • Két személyautó balesetéhez vonultak a sárbogárdi tűzoltók február 11-én. A 64-es úton, Dég közelében történt ütközés következtében az egyik autó az úton, a másik pedig az árokban állt meg.
  • Személygépkocsi tűzesetéhez vonultak a székesfehérvári hivatásos és a fehérvárcsurgói önkéntes tűzoltók február 12-én. Az autó motortere Fehérvárcsurgón, a Dózsa György utcában gyulladt ki, elsőként az önkéntes tűzoltók értek ki a helyszínre, akik egy vízsugárral megkezdték az oltást. Miután a megyeszékhely tűzoltói is kiértek további egy sugárral folytatták a lángok megfékezését. Személyi sérülés nem történt, a tűz az utastér műszerfalának környékére is átterjedt.

Oldalak