Hírek külső forrásokból
Forrás: Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Hírei
  • Féltetős tároló és tűzifa borult lángba október 1-jén délután a Fejér megyei Szabadbattyán-Emmarózán. Egy hétvégi ház hátsó udvarán tíz köbméter tűzifa, gumiabroncsok, kerti kisgépek és kéziszerszámok égtek. Az egyik szomszédos telken egy farakás is meggyulladt. A lángokat a székesfehérvári és a siófoki hivatásos tűzoltók több vízsugárral fékezték meg. Személyi sérülés nem történt.
  • Három típussal bővült a megbízható szén-monoxid-érzékelők listája a nem sokkal a fűtési szezon kezdete előtt lezárult ellenőrzéssorozat eredményeképpen. A termékek esetében piacfelügyeleti jogkört gyakorló katasztrófavédelem független bevizsgálási eljárás során nyilvánította alkalmasnak az érzékelőket.
  • Utánfutót vontató személykocsi és autóbusz ütközött október 2-án délután a 81-es főúton, Sárkeresztes és Magyaralmás között. Az autó a vízelvezető árokban a tetejére borult, vezetője ki tudott szállni a járműből. A buszon senki sem sérült meg. A székesfehérvári hivatásos és a bodajki önkéntes tűzoltók kerekeire állították és áramtalanították a gépkocsit.
  • Ráhajtott a szalagkorlátra egy személygépkocsi és megdőlve fennakadt rajta október 2-án délután az M6-os autópályán, Baracs térségében. Az autó vezetője és két utasa nem sérült meg a balesetben. A dunaújvárosi és a budapesti hivatásos tűzoltók daruval emelték le a gépkocsit a korlátról.
  • A belső szalagkorlátnak ütközött és az oldalára borult egy személygépkocsi október 2-án délután az M1-es autópályán, Mány térségében. Az autót a bicskei önkormányzati tűzoltók fordították vissza a kerekeire és áramtalanították.
  • Összeütközött két személygépkocsi október 3-án délelőtt az 1-es főúton, Bicskénél. A műszaki mentés során a városi önkormányzat tűzoltói áramtalanították a két autót. A mentőszolgálat tájékoztatása szerint a balesetben ketten sérültek meg.
  • Paks harminc kilométeres körzetében, valamint Ercsiben, Ráckeresztúron és Dunaújvárosban lesz hallható szirénapróba október 7-én, hétfőn.
  • Iszaptároló szakadt át Veszprém megyében – így szólt a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság honlapján közzétett első vörösiszapos hír 2010. október negyedikén.
  • Tűz ütött ki egy körülbelül száz négyzetméteres lakóház nappalijában október 6-án délután Mohán. A régi építésű ház egyik kéményében a lerakódott korom izzott, a tisztítónyílásának ajtaja pedig kiesett, és a kihulló salakanyag meggyújtotta a közeli kanapét. A lángokat a székesfehérvári hivatásos tűzoltók légzőkészülékben fojtották el. Az egységek kiérkezése előtt a lakók megpróbálták eloltani a tűzet, közben többen belélegezték a füstöt, ezért közülük négy embert a mentők kivizsgálásra kórházba szállítottak.
  • Hagyományteremtő szándékkal rendezte meg a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság az önkéntes mentőszervezetek első országos szakmai vetélkedőjét, amelynek október 5-én Salgótarján adott otthont. A rendezvényen a Fejér Önkéntes Mentőszervezet tagjaként a bicskei és a martonvásári önkéntes tűzoltók vettek részt.

Oldalak