Elismeréseket adtak át a VI. Bicskei Roma Napon
Fotó: Vincze Viktória
Fotó: Vincze Viktória
Fotó: Vincze Viktória
Fotó: Vincze Viktória
Fotó: Vincze Viktória

Új hagyományt indított útjára az idei roma napon Bicske Város Roma Nemzetiségi Önkormányzata. Elismerő oklevelet adományozott annak a személynek, aki sokat tett a bicskei romákért, valamint díjazásban részesítette az érettségit, vagy szakmát szerzett bicskei roma fiatalokat.

A VI. Bicskei Roma Napon, június 24-én Bálint Istvánné alpolgármester, a rendezvény háziasszonya üdvözölte a jelenlévőket. Köszöntőjében köszönetét fejezte ki Németh Tibornak, Bicske Város Roma Nemzetiségi Önkormányzata elnökének és felségének, Némethné Horváth Nikolettának, hogy lelkiismeretes munkájukkal évről évre megszervezik a roma napot, majd röviden említést tett azokról a fejlesztésekről, amelyek az első rendezvény óta megvalósultak a város roma lakta övezetében. Így többek között a szilárd útburkolattal ellátott utakról, a terület első játszóteréről, vagy a Tanodáról.

A város polgármestere, Pálffy Károly is kilátogatott a rendezvénye, ahol beszédében többek között beszámolt Bicske Város Önkormányzatának minden olyan lezárult, vagy még folyamatban lévő pályázatáról, amelyek a roma lakosság oktatási, szociális, egészségügyi és foglalkoztatási körülményein hivatottak javítani.

Ezt követően a bicskei romákért végzett tevékenysége elismeréséül „Elismerő Oklevél a cigányságért tett munkáért” díjat vehetett át Tessely Zoltán országgyűlési képviselő. Sikeres érettségi vizsgája alkalmából oklevélben és pénzjutalomban részesült Csapó Alexandra, Rafael Adrienn, Balogh Ildikó, Banádi Krisztina és Rafael Kitti. Szintén elismerésben részesült a szakmát szerzett Farkas Olivér, Raffael Balázs, Jakab Ákos Ferenc, Gomán Bianka Molli, Rafael Ádám, Rácz Fiderika és Vörös Olívia.

Mindeközben 56 csapat tagjai készültek összemérni tudásukat a meghirdetett főzőversenyen, amelyre az alapanyagot Bicske Város Roma Nemzetiségi Önkormányzata szolgáltatta.

A színpadon kora estig váltották egymást a fellépők: a Tanoda tehetséges kisdiákjai, a kétszeres Fonogram díjas Nótár Mary, a Partyssimo és a Lashe Shave zenekar, míg az est utolsó fellépője Kunu Márió volt.