Érj el újabb célokat!” – Régi-új álmok, célok a Vajdában

A címben szereplő biztatás több szempontból is aktuális. Nemcsak a naptári év elejére jellemző, általános fogadalmak miatt, hanem azért is, mert iskolánk továbbra is törekszik céljai elérésére – az online oktatás kihívásai közepette is.

A célok között szerepel az eddigi eredményeket is motiváló, családias, vajdás légkör megtartása. Az új szakképzési rendszer változásaihoz alkalmazkodó, eredményes munkára való törekvés az intézmény versenyképességének egyik záloga, és ennek is középpontban kell maradnia.

 Céljaink eléréséhez az infrastruktúra és az oktatói eszközpark fejlesztése elengedhetetlen. Ezért is örömteli, hogy számos területen, különböző forrásokból szépült-újult a Vajda az elmúlt hónapokban is. Színes a palettája ezeknek, így a jelenléti oktatásba visszatérő diákokat több meglepetés is várja: eszköztárunk gazdagodott nemcsak sportszerekkel, digitális, oktatástechnikai, hanem rendőrségi nyomozati eszközökkel is. Utóbbiakat az újonnan berendezett rendészeti kabinetünkben vehetik majd birtokba diákjaink.

A sportszerek között kosárpalánkok, -gyűrűk, -hálók, pingpongasztal, -hálók, -ütők, -labdák, ugródomb, fejlesztőeszközök és különféle labdák teszik még teljesebbé a sportolás örömét. Az irodatechnikai eszközök nemcsak az adminisztrációs feladatokban, hanem az alkotófeladatok folyamatában is segítségünkre lesznek.

A Székesfehérvári Szakképzési Centrum jóvoltából kaphatott iskolánk egy új, sokoldalú lézerprojektort, amely 5000 lumen fényerejű WUXGA felbontásával ideális, a már meglévő, lámpás projektorok helyettesítésére. Éles képekkel, nagy fényerejű színekkel, még jól megvilágított helyiségekben is különleges élményt nyújt az oktatásban vagy rendezvényeinken. Hasonlók értéket képviselnek az első osztályú mikrofonok és erősítők, valamint a hatcsatornás analóg keverő.

A Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség (KIFÜ) Wifi-rendszerünk fejlesztését végezte el, egy 3 millió Ft értékű projekt keretében.

A termek padlózatának felújítása is folyamatosan zajlik. A nyílászárók karbantartásával, ajtócserével, a fűtésrendszer biztonságosabbá tételével is készültünk a tél fogadására. Emellett az iskola új szárnyának lapostetőjét is sikerült, jelentős területen, újrafedni! Ebben a fontos projektben Bicske Város Önkormányzata és a Székesfehérvári Szakképzési Centrum is komoly szerepet játszott, amiért, közösségünk nevében, szeretnénk hálánkat kifejezni!

Mindenkinek, de főként a felvételi folyamatában részt vevő diákoknak azt kívánjuk, hogy kitűzött céljaikat meg tudják valósítani, és így abban az iskolában folytathassák tanulmányaikat, amely a legközelebb áll a reményeikhez és a szívükhöz!

 

Székesfehérvári SZC Vajda János Technikum