Feljelentések szemetelésért

Megálljt parancsolnak az illegális szemétnek

 Az önkormányzat hatalmas anyagi erőfeszítéseket tesz annak érdekében, hogy felszámolja és elejét vegye az illegális szeméthalmok újratermelődésének a város határában.

Nemrégiben a Zöld Bicske Kft az önkormányzat megbízásából a bicskei Dankó utca végén közel 300 köbméter, vagyis 129 tonna illegális szemetet szállított el összesen 18 óriáskonténerben. Teszár Tamás, a Zöld Bicske Kft. igazgatója elmondta, hogy a következő ütemben az újtelepi Árpád utca és annak folytatása tisztul meg, majd hamarosan a Jegenyefa utca.

Iványi Ferenc, a cég munkatársának tájékoztatása szerint az Árpád utcával is végeztek, 13 kis konténernyi szemetet szedtek össze. A Jegenyefa utcával kapcsolatban megjegyezte, hogy sok a magánterület, és a telkeken jelenleg nem látható gázcsonkok vannak a derékig érő gaz és a hasonló méretű szeméthalmok alatt. Ezeket a gázszolgáltató segítségével megkeresik, utána tudják eltüntetni a szemetet.

Azt is megtudtuk a cégtől, hogy már a terület megtisztítását követően megjelentek az újabb adag illegális szemetet szállító lovaskocsik. Erre reagálva Pálffy Károly polgármester hangsúlyozta: legális, és a jogszabályoknak megfelelő módon igyekeznek megakadályozni a környéken a szemét újratermelődését. Az egyik eszköz az árkolás lesz, amely fizikailag megakadályozhatja a kocsik behajtását a területre. A másik a térfigyelő kamerahálózat, amelynek segítségével és a rendőrség bevonásával valamennyi „szemételhagyó” beazonosításra kerül, majd velük szemben megszületnek a szükséges feljelentések.